Viime perjantaina eksyttiin Johkun (on sillä huonosti päivittyvä blogikin, tuolla mun ihmislaatikossa tuo Klipsi) kanssa Turun linnaan kauhukierrokselle. Se oli mahtia! :D Ei oikeastaan niinkään pelottavaa kuin kiintoisaa ja ällöä. Pointtinahan koko kierroksella oli kertoa historian synkemmistä puolista: taudeista, kidutuksesta, mestauksista ja sen sellaisesta.

Nähtiin siis ruttotautinen linnan kappelissa, soli aika huimaa. Upea maskeeraus kyseisellä näyttelijällä... Toisessa huoneessa taas pyöveli kävi kasteluttamassa kaikkien housut ärjymällä "MITÄS VÄKEÄ TÄÄLLÄ ON? MESTAUSTAKO TULITTE KATTOMAAN? SE ON OHI JO! ...vai oottekos te uusia asiakkaita?" Siinä vaiheessa Johku ja mut meinattiin sit mestata, ku ollaan punapäitä molemmat. Onneks ollaan rahvasta, ni olis tarvinnu hirttää, eikä ollu sopivaa hirttoköyttä tarjolla. Tiesittekö, että väärän pituinen hirttoköysi voi katkaista pään irti?

Ihminen on kyl ollut keskiajalla mitä kekseliäin, mitä tulee kidutukseen ja mestaukseen. Esimerkiksi homoseksuaalit  (ja aviorikoksen tehneet miehet) sahattiin halki nivusista aivoihin. Toinen vaihtoehto oli työntää kuuma rautaseiväs persiiseen ja polttaa sisuskalut.

Ainoa oikeasti pelottava hetki kierroksella oli, kun opas kertoi kummituksista, joita on nähty tai aistittu linnassa. Tiedän, että se on irrationaalista, mutta kyllä kummitukset saa mulla kylmät väreet kulkemaan selässä...

Mut soli kivaa. Ens vuonna uusiksi! :D

Rakkaudella,
Aku-täti